Meals

FAT were commisioned by Oliver Peyton to design a new 60 cover restaurant within Heal's department store in central London.

The design transforms an otherwise undistinguished interior into a richly atmospheric space. It refers to Heal's history of decorative design but in a stylised and contemporary manner that makes use of digital fabrication techniques.

Oak veneered decorative screens define the main eating areas. These screens are profiled to depict trees, rustic columns and stylised bits of foliage. They frame views through the windows to the exterior courtyard as well as creating inglenooks and library spaces. A variety of seating is created from long banquettes to intimate alcoves.

Classic bentwood cafe chairs are customised with pink upholstery to match the banquettes and the pink edging to the timber panels. The trompe l'oeil tables were also designed by FAT.