The Belvedere

Fat were appointed by Tibus Partnership Ltd in 2007 to design a mixed-use tower on an extremely small brown-field site at the southern end of Mile End Park, London. The landmark building is conceived as a green gateway to Mile End Park. A vertical garden on the east elevation integrates the building into the park and vice versa. The proposed 19-storey mixed-use scheme comprises of 27 mixed tenure residential units, together with a ground floor restaurant/cafe. To address the requirement of the brief for the highest possible level of sustainability the design exceeds the requirements for the Code for Sustainable Homes Level 4, as produced by the Department for Communities and Local Government 2006. In addition to this all residential units have been designed to meet or exceed the principles set out in the Lifetime Homes Standard. The scheme will be submitted for planning shortly.